Vigselringar | Magzination

Din bröllopsdag kommer förhoppningsvis vara en av de lyckligaste dagarna i ditt liv och något du kommer minnas för alltid. Den där gudomligt goda tårtan, den sagolikt vackra klänningen eller den förtrollande brudbuketten kommer alla vara en del av det som gjorde dagen så speciell. Det är dock inte dessa som du kommer se varje dag resten av ditt liv, men det kommer du förhoppningsvis göra med din förlovningsring. Se därför till att välja den med omsorg så att du kommer kunna kika ner på den med stolthet varje dag och påminnas om en av de lyckligaste stunderna tillsammans med din käraste.

Vigselringar kommer i en mängd olika utseenden, stilar och inte minst olika material. Silver, guld och platina är alla vanliga alternativ och något du kan hitta hos de flesta återförsäljare av vigselringar i Stockholm. Fortsätt läs för att ta reda på mer information om de olika metallerna för att förhoppningsvis hitta drömringen avsedd för dig.

Fördelar med vigselringar i silver

Vigselringar i silver kanske inte är det vanligaste alternativet då det är ett relativt ömtåligt material. Dock erbjuder silverringar en mängd olika fördelar för den som vill hitta ett budgetvänligt alternativ och som vill ha många olika utseenden och stilar att välja bland. Besök en professionell silversmed för att välja bland en mängd vackra vigselringar i silver i både enklare och lyxigare utföranden. Eller varför inte designa din egen ring helt efter dina egna önskemål?

Fördelar med vigselringar i guld

Ett av de absolut vanligaste valen av metall när det kommer till vigselringar är helt klart guld i olika nyanser. Välj klassikern rött guld för en vacker gyllene ring på ditt finger eller vitt guld ett liknande utseende som vigselringar i silver, men med lite exklusivare känsla och högre kvalitet. Eller varför inte satsa på något lite mer ovanligt och välja en vigselring i roséguld? Guld går att välja i olika karat, alltså hur står mängd rent guld som ingår i metallblandningen, där 18 karat är standard i Sverige. Ju högre guldhalt, desto mjukare blir metallen, och därför kan det vara bra att välja med lite lägre karat just för en vigselring då den ska klara av att stå emot vardagligt slitage.

Fördelar med vigselringar i platina

Vill du ha en riktigt exklusiv och slitstark vigselring ska du välja en i metallen platina. Den har en silvervit färg och är otroligt ren, vilket gör att den passar utmärkt för personer med lite känsligare hud som annars kan reagera på andra metaller.

Hitta en professionell återförsäljare av vigselringar i Stockholm för att hitta den modell som faller dig och din partner i smaken. Många juvelerare har dessutom en egen studio där ni tillsammans kan ta fram en unik ringdesign för att skapa ett smycke helt efter er stil och önskemål. Sedan är det bara att invänta den stora dagen där ni äntligen får trä på de vackra ringarna på varandras finger!