Älskar du att spela golf? Det finns flera bra golfbanor runt om i Sverige, väl värda att utforska. Det är oftast roligare att göra något lite mer speciellt när det kommer till golfandet. En aktivitet som blir allt mer populär är golfresor till andra länder. Ett land som du definitivt bör överväga vid en golfresa är Italien.

Mer än bara golf

Att spela golf är både roligt och utmanande. Det är en sport och aktivitet som både unga och äldre kan ägna sig åt. Idag går det att hitta golfresor där du kan flyga till vackra platser runt om i världen för att spela golf. Om du bara vill spela golf och inget mer så finns det egentligen mer prisvärda alternativ inom landet. Vill du däremot njuta av mer än bara golfandet finns det riktigt bra alternativ i andra länder, exempelvis i form av long stay Italien

Golf i Italien

Long stay, eller longstay som det även kallas, är en speciell typ av golfresa. Precis som namnet antyder handlar det om att stanna lite längre i ett land, vanligtvis runt tre veckor. Long stay Italien är ett populärt alternativ av en enkel anledning. Italien har golfbanor i världsklass och även väldigt mycket mer att erbjuda. Det italienska köket är internationellt känt, landets historia är intressant och det finns otaliga platser att utforska och upptäcka. Dessutom är vädret behagligt och det vackra landskapet har oftast något magiskt över sig.

Golf longstay Italien

Om du söker på ”golf longstay Italien” kommer du snabbt att upptäcka flera alternativ. Du kan exempelvis besöka norra Italien och städer som Milano, Bergamo, Verona och Venedig. I närheten av Gardasjön finns utmärkta golfbanor och eftersom sjön ligger mellan Milano och Venedig anordnas många golfresor till denna plats. Sjön är en populär turistdestination, till stor del på grund av de mysiga städerna och den mäktiga omgivningen.

Sjöns läge gör det även lättare för golfresearrangörer att skapa ett stort mervärde för besökarna. Istället för att bara ägna dig åt golf i Italien kan du även få ta del av resor till vingårdar, middagar på lyxrestauranger och dagsturer till de närliggande storstäderna. En uppskattad del av dessa golfresor är de vänskapsband som knyts mellan deltagarna. Ni har trots allt allihop ett stort gemensamt intresse – golfen!

Det finns även golfresor till andra delar av Italien. Rom är en populär destination eftersom huvudstaden både bjuder på bra golfbanor och även kan erbjuda en unik turistupplevelse, speciellt för personer som aldrig tidigare besökt landet.

Därför ska du välja longstay

Researrangörer som erbjuder longstayresor har ett enkelt säljargument. De tar hand om hela din resa så att du kan fokusera på att golfa eller njuta av din tid i landet. Självklart har du möjlighet att själv lägga upp din tid men vanligtvis finns en planering med olika aktiviteter som du kan ta del av. Arrangören tar hand om alla detaljer, från boende till mat.

Vill du kunna golfa, äta otroligt goda pastarätter, besöka vingårdar, se historiska platser, uppleva en spännande kultur och ta del av det bästa som ett unikt land har att erbjuda? Då kan en golfresa till Italien vara precis det du behöver.