Anlita flytthjälp | Magzination

Alla kommer att behöva flytta någon gång i sitt liv. En viktig del av att bli vuxen går ut på att bo självständigt. Det kan även handla om att du vill flytta med din partner till en ny stad eller att du har hittat ett större hem för hela familjen.

Att flytta är så gott som oundvikligt. Dock behöver du inte ta hand om allt som berör en flytt. Många av aspekterna är tunga och tråkiga. Att behöva packa ned allt, varenda liten möbel, tallrik och strumpa, tar lång tid. Du behöver även tänka till en extra gång när du packar, annars finns risken att sakerna skadas under transporten. Flyttföretag erbjuder numera flytthjälp, en tjänst som går ut på att företagets personal hjälper till att packa ned och organisera dina saker åt dig.

För att flytta ett helt bohag från en plats till en annan på ett snabbt, effektivt och inte minst säkert sätt behöver du ett gott organisatoriskt sinne. När du anlitar en flyttfirma för att få flytthjälp slipper du tänka på alla detaljer. Du lägger helt enkelt över större delen av ansvaret på ett professionellt företag som i sin tur ser till att allt kommer på sin plats i ditt nya hem. För din del innebär det betydligt mindre stress, både mentalt och fysiskt.

Flytthjälp i Stockholm och andra storstäder

Det som började som en enkel och uppskattad tjänst i huvudstaden har nu spridit sig till andra delar av landet. Nummer finns det inte bara flytthjälp i Stockholm, du kan även få hjälp med din flytt i mindre städer. Många har även utvecklat tjänsten genom att erbjuda lite mer, exempelvis nedmontering av hyllor och möbler eller magasinering av allt som inte riktigt fick plats i det nya hemmet. Det finns även många kringtjänster som kan vara minst lika användbara, exempelvis flyttstädning. Att behöva städa en bostad vid en flytt är sällan något man ser fram emot, speciellt om det finns ett nytt hem att fixa till.

Vad kostar flytthjälpen?

Det beror helt på vem du frågar. Det finns trots allt flera aktörer att vända sig till. Det enklaste du kan göra för att få ett pris för flytthjälp är att fråga. Själva priset styrs i sin tur av flera faktorer, varav den viktigaste faktorn är hur mycket som egentligen ska flyttas. Ju fler saker, desto längre tid tar det och desto högre blir priset. Timpriset anges generellt per flyttperson. Tänk på att det går snabbare för tio personer att rensa en lägenhet jämfört med om bara två personer arbetar. Allt detta och mycket mer är sånt som påverkar ditt pris för flytthjälp

Ett tips är att helt enkelt be flera företag om en offert. Försök att även hitta recensioner som visar hur väl flyttbolaget har utfört sina tjänster. En flyttfirma med ett gott rykte känns betydligt säkrare än en flyttfirma som varken har rykte eller recensioner att läsa. Om flera tidigare kunder är nöjda med hjälpen så kommer du med hög sannolikhet också att bli nöjd.