Var förberedd för vattenläckage med smarta larm | Magziation

De som någon gång råkat ut för en vattenskada vet hur otroligt jobbigt det är. Ofta måste golvet brytas upp och möbler plockas bort, och beroende på hur stor skadan är kan man även vara tvungen att flytta från bostaden tills den blivit torr. Detta för att undvika att mögelskador skulle uppstå och sprida sig vidare i byggnaden.

Att ta hjälp av ett auktoriserat VVS-företag är av yttersta vikt för att redan från början skapa ett så högt skydd mot vattenskador som möjligt. De ser till att allt som har med vatten att göra installeras som det ska och är dessutom ett krav om du vill ha ersättning från försäkringsbolagen om det trots allt ändå skulle uppstå ett vattenläckage. Det finns också larm, eller så kallade vattenfelsbrytare, som varnar om att ett läckage uppstått. Se därför till att en sådan finns monterad i ditt hem.

Hur fungerar en vattenfelsbrytare

En vattenfelsbrytares uppgift är att stänga av det inkommande vattnet till en bostad, men kommer i en mängd olika utföranden. Vissa är designade för att stänga av vattnet till en hel villa, medan andra endast stoppar vattenflödet till en viss enhet – till exempel en diskmaskin. Denna typ av vattenläckage larm varierar därför i pris beroende på hur det arbetar och det finns alltifrån otroligt enkla lösningar till extremt avancerade modeller som kopplas till en datacentral som kan känna av om det börjar läcka vatten när någon inte är hemma, även i mycket små mängder.

Hur kan en vattenfelsbrytare hjälpa mig?

Du måste ha vattenfelsbrytare monterade på alla vattenanslutna maskiner som är placerade i ett utrymme utan golvbrunn. Det gäller dock inte för diskmaskin, men för exempelvis tvättmaskin i kök, kylskåp med ismaskin eller kaffemaskin med vattenanslutning så kräver försäkringsbolaget detta för att du ska få ersättning vid ett eventuellt vattenläckage. Installera därför ett larm med certifikat från ett seriöst företag för att vara säker på att skyddas på absolut bästa sätt och för att få ersättning för de skador som kan uppstå till följd av ett vattenläckage.

Hitta ett professionellt företag för installation av vattenfelsbrytare

Välj inte första bästa installatör av din vattenfelsbrytare, utan se till att det är ett auktoriserat VVS-företag med de rätta meriterna. Kika också på vad tidigare kunder har sagt om företaget i fråga genom att titta på betyg och omdömen på nätet. På så sätt kan du, utöver att ta reda på att de har rätt kunskap och erfarenhet, även är professionella och serviceinriktade. Detta gör att du kan känna dig trygg i ditt val av aktör och veta att de finns där för dig om du sedan skulle behöva hjälp eller ha några frågor.