Vår frukostbuffé i Malmö – med omtanke och lokala produkter | Magzination

En riklig och fräsch frukostbuffé uppskattas av de allra flesta. Det bästa är när både besökare och lokalbefolkning känner sig lockade att njuta av stans bästa start på dagen. Ett samarbete med Tina Nordström är grunden och resten utformas lokalt.

Hör du till dem som längtar till hotellfrukosten redan när du lägger dig för att sova? Du planerar och funderar. Starta med kaffe eller juice? Scrambled eggs eller pannkaka? Eller välja en ”basic svensk frukost” med filmjölk och müsli? Kanske har du själv eller andra i din familj det tvärtom lite jobbigt med dagens första mål mat? Oavsett vilket kan du vara säker på att ditt hotell är rustat för alla eventualiteter. 

Unika upplevelser i världsomspännande nätverk

Hotellkedjan som startade i Kalifornien för drygt sjuttio år sedan och finns nu i över 100 länder. Alla hotell drivs lokalt och är väl förankrade i sin stad, vilket innebär att du kan förvänta dig bra tips på vad som är värt att se och göra i omgivningarna. Det här märks också i utbudet på frukostbuffén. ”Best Breakfast” är ett frukostkoncept som tagits fram av programledaren och kocken Tina Nordström och kockkollegan Benny Cederberg, ett urval smarriga och sunda alternativ som sedan utformas på olika sätt på de olika hotellen. Det är ju som Tina själv säger, ”Det handlar inte om hur många skålar som står framme, utan om vad som ligger i skålarna.”

Det är rätt hård konkurrens om att vinna matchen om Malmös bästa frukostbuffé, men varför inte sticka ut hakan och utmana hotellkollegorna i stan, både när det gäller utbud och upplevelse? En frukost ska givetvis vara en bra start på dagen för hotellets gäster, stora och små, affärsresenärer eller barnfamiljer, men också lokalbefolkningen är en viktig grupp som är välkommen att umgås runt frukostbordet. 

Efter frukost är du redo för Malmö

Det är inte lätt att göra en kort lista över Skånes sevärdheter och utflyktsmål, men här är ett försök: Malmö är parkernas stad, gå en promenad i Pildammsparken och Slottsparken, i den senare finner du flera museer. Sola och bada på ”Ribban”, Ribergsborgsstranden, och titta närmare på Västra Hamnen med Turning Torso strax intill. Ta dig till Ystad och besök platserna kända från Henning Mankells böcker eller Österlen och vackra Stenshuvud Nationalpark.

Många olika faktorer avgör naturligtvis vilket av alla lediga och billiga hotell i Malmö du väljer. Men förutom pris och läge ligger just frukosten högt på listan. Det visar undersökningar som gjorts av hotellbokningsföretag i världen. På frukostbuffén vill man framförallt ha kaffe, färskt bröd, juice och äggröra! Tillgången till fri wi-fi rankas också högt, men är kanske av mindre intresse för svenskar som bor på hotell i Sverige, eftersom mobilnätet är väl utbyggt.