Upplev en mysig weekend med familjen genom att boka ett hotell i Uppsala | Magzination

Att komma iväg från vardagen och upptäcka något nytt kan vara välbehövligt både för stora och små. Så varför inte planera in en härlig weekend och boka hotell i Uppsala i höst? Perfekt för att ha något att se fram emot nu när sommarsemestern är över. Uppsala har dessutom en mängd sevärdheter och besöksmål att upptäcka och oavsett vad du och din familj gillar att göra kommer ni garanterat att få en härlig tid tillsammans där. Fortsätt läsa för att få några bra tips på både aktiviteter och hotell i Uppsala och se fram emot en rolig weekend i höst.

Mer än bara en studentstad

Många förknippar Uppsala med Uppsala Universitet och tusentals studenter. Det är självklart en stor del av stadens identitet, men det finns så mycket mer än så att ta del av när ni bor på ett hotell i Uppsala. Faktum är att Uppsala är en av Sveriges äldsta städer med gott om spännande historia och fornlämningar från vikingatiden. Det gör att du och din familj kan gå på intressanta guidade turer när ni bor på hotell i Uppsala och lära er om hur staden såg ut förut. Ett tips är att besöka Museum Gustavianum där du och barnen får chans att titta närmare på både granatprydda hjälmar och svärd från vikingatiden.

Gott om aktiviteter

När du bor på hotell i Uppsala, antingen i centrum eller i utkanten av staden, finns det gott om aktiviteter för hela familjen. Vad sägs om en rolig dag på äventyrsbadet Fyrishov eller en rolig stadsvandring i Pelle Svanslös tasspår? När du väljer att boka hotell i Uppsala har du dessutom tillgång till en mängd museum, shoppinggator och lekland för att enkelt kunna hitta något som passar alla i smaken. Självklart får ni heller inte missa vackra Uppsala Domkyrka eller stadsdelen Gamla Uppsala om ni vill få uppleva staden helt och hållet.

Härlig natur för utomhusbus

Om du har bokat ett hotell i Uppsala under dagar med riktigt fint väder är det såklart härligt att hänga utomhus så mycket som möjligt. Staden bjuder på en mängd fina parker och utomhusområden som är perfekta för detta. Spana exempelvis in Botaniska Trädgården, Linnéträdgården, Pelle Svanslös lekpark eller Stadsträdgården för mysiga promenader, picknickar och utomhuslek för alla som har spring i benen.

Hitta ditt bästa hotell i Uppsala

Hur ska du då göra för att hitta ett bra hotell i Uppsala centrum eller en bit utanför?Börja med att titta runt på nätet efter de alternativ som finns tillgängliga och jämför sedan pris, avstånd till sevärdheter och faciliteter för att till slut hitta just ditt bästa hotell i Uppsala. Sedan är det bara att börja räkna ner dagarna till er mysiga familjeweekend!