Tips på hur du kan få en mer effektiv skåpbil med hjälp av inredning | Magzination

För dig som förvarar de flesta av dina arbetsredskap i bilen är det otroligt viktigt att skaffa rätt typ av inredning. Lösningar som gör det enkelt att hitta dina verktyg och som gör utrymmet effektivt och lättsorterat. Det gör att du kommer kunna lägga mer tid på ditt verkliga arbete och mindre tid på att leta efter rätt bits eller såg. Ta hjälp av en professionell återförsäljare av skåpbilsinredning och se vilka positiva effekter det kommer ha på din arbetsdag.

För att inredningen ska sitta fast ordentlig och inte innebära en fara för dig som kör finns det vissa saker du bör ha i åtanke:

Försök att lasta bilen med de tyngsta föremålen längst ner. Det underlättar både när du ska lyfta in och ur dem ur bilen och innebär också en mindre risk om du skulle råka ut för en olycka.

Satsa på smarta lådor för dina mindre verktyg och delar. Utrusta dem även med gummimattor så att de inte åker omkring när du kör och orsakar irriterande ljud. Dina verktyg kommer även utsättas för mindre skador.

Om du måste lasta föremål som inte får plats i något skåp eller låda – spänn fast dem med spännband. De kan annars förvandlas till livsfarliga projektiler vid en hastig inbromsning.

Ta hjälp av ett företag som har testat sina lösningar i olika situationer och som kan hjälpa dig att montera inredningen på ett korrekt sätt. Då kan du vara säker på att få bilinredning med högsta möjliga säkerhet.

Utöver att tänka på säkerheten är det viktigt att välja en inredning som passar för den typ av bil du kör. Bilinredning kommer i en mängd olika modeller och utföranden och vet du inte själv vilka alternativ som passar dig bäst kan du välja ett system som redan är anpassat efter bilmodellen. Nedan följer exempel på några av de vanligaste transportbilarna:

Bilinredning till Fiat

När du inte behöver särskilt stort lastutrymme kan den minsta modellen, Fiorino, passa dig bra. Den erbjuder en lastvolym på 2,8 m3 och klarar av en tyngd på 660 kilo. De lite större modellerna Telento och Doblo klarar av upp till 1 264 kilo och har en lastvolym på 8,6 m3, medan den starta modellen Ducato kommer i fyra olika versioner. Lastkapaciteten ligger mellan 2800 kilo och 3500 kilo och det finns tre olika höjder tillgängliga.

Bilinredning till Ford

Här heter den minsta modellen Transit Courier och erbjuder en lastvolym på 2,3 m3 och klarar av en tyngd på 660 kilo. Mellanmodellerna Transit Connect och Transit Custom har en lastvolym på 6,8 m3 med den längre hjulbasen och 6 m3 med den kortare hjulbasen. Transit är den största transportbilen från Ford och kommer i flera olika takhöjder och längder på hjulbasen för att du ska kunna anpassa lastutrymmet efter dina krav.

Bilinredning till Iveco

När det kommer till Iveco heter deras basmodell Iveco Daily, vilken tillverkas i fem olika längder och tre separata höjder. Alla de olika egenskaperna och funktionerna gör att bilen kan konfigureras i hela 105 olika utföranden. Det gör att lastkapaciteten varierar mellan 7,3 m3 till 19,6 m3 och att du kan optimera utrymmet helt efter dina egna behov.