Tips på hur du anordnar ett roligt företagsevent | Magzination

Någon eller några gånger per år är det en bra idé att försöka planera ett roligt event för dina anställda. Kanske en stor sommarfest med ett roligt tema eller en konferens med god mat och underhållning? Oavsett vilket typ av företagsevent du har tänkt dig krävs det en hel del planering, men förhoppningsvis kommer det vara väl värt mödan i form av en bättre sammanhållning och ökat engagemang bland personalen. För att göra det lite lättare för dig att komma underfund med hur saker och ting ska se ut på ditt företagsevent kommer här några tips och råd för inspiration!

Boka en annorlunda lokal

Vill du anordna ett företagsevent som deltagarna kommer minnas i många år framöver är det en rolig idé att leta efter en lite annorlunda lokal. Varför inte hålla eventet i ett slott för en pampig och storslagen känsla? Eller hyr en båt till sommarfesten för att skapa en riktig semestervibe! Planerar du ett företagsevent i Stockholm finns det mängder av roliga och annorlunda lokaler att välja bland.

Planera in roliga aktiviteter

Teambuildningaktiviteterna behöver inte stanna vid frågesport eller femkamp, satsa i stället på att planera in något överraskande och utmanande moment för att engagera eventdeltagarna. Det har till exempel blivit allt vanligare att ta med företaget till så kallade escape rooms där det gäller att genom samarbete ta sig ut ur olika rum med hjälp av mer eller mindre svåra ledtrådar. Planerar du ett företagsevent i Stockholm finns dessutom möjligheten att ta aktiviteterna ut i skärgården. Vad sägs om ribbåt, vattenskotersafari eller bastuflotte?

Lägg stor vikt vid mat och dryck

En annan otroligt viktig sak att ha i åtanke när du planerar ett event för företaget är god mat och dryck. Att det finns gott om mat och dryck att välja bland kommer helt klart höja stämningen och anpassa gärna menyn efter temat som en extra festlig detalj. Ta hjälp av en välrenommerad cateringfirma för att säkerställa att kvaliteten hålls på topp och bestäm dig för om du vill bjuda på buffé eller en klassisk sittande middag.

Ta hjälp av en eventbyrå

Nästa gång du planerar ett företagsevent kan förhoppningsvis dessa tips hjälpa dig att skapa något nytt och annorlunda. För att inte behöva lägga all din vakna tid på planering och att kontakta olika företag för lokal, aktiviteter och catering är det en smart idé att ta hjälp av ett professionellt eventbolag som kan göra detta åt dig. De är experter på att ta fram ett upplägg som matchar dina förväntningar och krav och har dessutom ett brett kontaktnät som kan hjälpa dig att få tillgång till de mest eftertraktade lokalerna och den bästa underhållningen. Hitta ett eventföretag i din närhet och börja planera för nästa företagsfest redan idag!