Utomhustrappa

Det är lätt att se på trappan som endast en väg du passerar när du ska röra dig mellan olika våningar. Är den placerad på en synlig plats kan den dock fungera som en av husets mittpunkter och är därför värd lite extra omtanke. På så sätt kan den sätta ton för hela hemmets stil och uttryck. Om den visar tecken på slitage eller helt enkelt inte matchar resten av hemmet kan det vara en god idé att renovera din trappa.

Att renovera trappan kan ses som ett tidskrävande och komplext projekt, men är du noggrann med att göra research, sätta en budget och ta hjälp av riktiga proffs kommer det inte bli annat än ett lyckat projekt. Nedan följer en del tips på vad du kan göra för att ge din trappa ett riktigt lyft.

Ge trappan en ny yta

Att ge din trappa en ny yta är ett av de enklaste sätten att uppdatera dess utseende. Om trappan är utrustad med slitna eller omoderna mattor kan det räcka med att avlägsna dessa för att ge trappan ett mer modernt och stilrent utseende. När du tagit bort mattan gäller det att ta hand om trät för att göra det fräscht och snyggt. Du kan till exempel behöva ta bort eventuella limrester eller repor och fylla i hål med träspackel. Skulle det vara svårt att få bort fula repor kan det istället vara bättre att måla trappan i någon färg. En vit färg ger ett rent och ljus uttryck, medan en svart färg ger trappan en sofistikerad och modern känsla. Efter detta kommer din trappa att se ut som ny.

Byt ut räcken och handledare

Oavsett om de är slitna eller bara inte passar in med resten av hemmets stil är räcken och handledare ett annat enkelt sätt att uppdatera utseendet på din trappa. Hos Trappspecialisterna får du inte bara hjälp att få din trappa levererad och installerad, de erbjuder även en mängd snygga och matchande räcken och handledare för både inomhus- och utomhustrappa. På så sätt kan du enkelt anpassa utseendet på din trappa för att få den att passa med resten av omgivningen. Om du vill ge din trappa ett modernt utseende kan ett räcke i metall passa bättre än ett traditionellt trä, och vice versa. Dessutom ser räcken och handledare till att göra trappan säker och bekväm.

För större renoveringar och när du planerar att bygga trappa är det en god idé att ta hjälp av en professionell installatör som har stor erfarenhet och erbjuder ett brett sortiment av trappor i olika material och design.