samla dina lån och krediter

Ekonomi är inte alltid något du kan styra över. Vissa månader kan det kännas tufft och knapert, medan det vid andra tillfällen kan flyta på otroligt bra. För de allra flesta krävs det dock lån av olika storlek för att klara av att genomföra de där riktigt stora köpen eller projekten i livet. Det kan handla om större saker som att bygga hus, köpa bil eller att renovera och mindre saker som utlandsresor och hemelektronik. Oavsett hur många lån du har finns det dock en sak som är viktigt att ha i åtanke – att ha dem samlade på ett och samma ställe.

Fördelar med att samla dyra lån och krediter

Att samla dina lån och krediter gör nämligen att du har chans att förhandla dig till en bättre ränta och därmed minska dina månadskostnader. Färre lån ger dessutom färre räkningar, vilket gör det lättare för dig att få en bra överblick av din ekonomi. Se därför till att redan från början ansöka hos lån hos en och samma långivare eller lös dina lån hos olika långivare och hitta en plats där du kan samla dem till en förmånlig kostnad.

Hitta en bank som erbjuder bra villkor

För att skapa dig en bild över var du kan erbjudas bäst villkor för att samla dina lån och krediter är det en god idé att jämföra olika långivare på nätet. Ofta finns det tydliga tabeller tillgängliga där du kan ställa avtal och räntor mot varandra för att på så sätt kunna välja det alternativ som passar dig och din ekonomi bäst. 

Förhandla dig till en bra ränta

En stor fördel med att samla dyra lån och krediter på en plats är som tidigare nämnt att du kan sänka din månadskostnad. Inte bara i form av färre avikostnader och administrationsavgifter, utan också i form av lägre ränta. En långivares sätt att kunna fånga dig som kund är att erbjuda så bra villkor och kostnader som möjligt. Att du väljer att samla dina lån och krediter hos just dem kan du därför använda som förhandlingskrav på att få en lägre ränta än tidigare. Förhandla gärna mellan olika långivare för att till slut välja den som erbjuder dig bäst villkor.

Lös endast lån i förtid om du har möjlighet

En annan sak som är bra att titta på när du vill samla dina lån och krediter är att du ska kunna betala av det när du vill, helst utan kostnad. Skulle du få möjligheten att bli av med ett eller flera lån tidigare än du trott är det såklart positivt för din vardagsekonomi. Det ska dock endast ske om du verkligen har möjligheten att göra detta och inte om det sätter press på övriga utgifter. Se noggrant över din ekonomi och betala av lånet tidigare om det finns utrymme för detta, annars i den takt som är uträknat i låneavtalet.

Lycka till i sökandet efter en bra långivare där du kan samla dina dyra lån och krediter till en lägre kostnad och få mer pengar över till annat!