Starta eget Köp ett lagerbolag och kom snabbt igång

Det finns en relativt krånglig process att ta sig igenom när du ska starta ett företag. Det är absolut inte omöjligt, varje år startas det trots allt tusentals företag i alla möjliga former. Det finns dock ett betydligt lättare sätt att starta ett företag och det är att köpa ett vilande sådant.

Vad är ett lagerbolag?

Det är lätt att svara på frågan ”vad är ett lagerbolag”. Det är ett företag som grundats med endast ett syfte, att säljas vidare. En redovisningsbyrå kan starta flera sådana företag, vilket innebär att de ingår i en serie där de har samma företagsnamn, ägare, förvaltare, styrelse och stiftare. Det enda som skiljer företagen åt är att de ska vara numrerade, exempelvis Lagerbolag 1 AB, Lagerbolag 2 AB och så vidare.

Fördelarna med lagerbolag

Den främsta fördelen är att du som företagare snabbt kan komma igång. Det kan liknas vid att köpa en expresstjänst när du ska flyga utomlands, du får gå före alla andra i kön och kommer fram betydligt snabbare till flygplanet. Du måste inte köpa lagerbolag för att starta ett företag men de flesta föredrar enkelheten bakom köpet jämfört med den byråkratiska processen. När du köper lagerbolaget får du snabbt ett organisationsnummer, vilket innebär att du kan ansöka om F-skatt och så vidare.

Bra att tänka på

Det är inget fel med att köpa lagerbolag och det syns tydligt att du har gjort det om du behåller det originella företagsnamnet. Det är fullt möjligt att byta namn på lagerbolaget men tänk på att detta kan ta tid, speciellt om Bolagsverket nekar ditt namnförslag. Du får exempelvis inte använda dig av namn som är alltför likt ett företag eller varumärke som redan finns.

Kom igång så fort som möjligt

Många som väljer att starta ett eget företag är väldigt måna om att de vill komma igång snabbt. När du startar företaget genom att införskatta ett lagerbolag kan du inte bara få en springande start, du kan även få hjälp med flera andra viktiga saker beroende på vem du köper företaget hos.

Det är redovisningskonsulter och redovisningsbyråer som oftast tillhandahåller denna tjänst. Många av dessa företag erbjuder även andra passande tjänster, exempelvis kan de hjälpa dig med all administration och bokföring. Det viktiga när du ska köpa ditt företag på detta sätt är att du väljer en aktör med lång erfarenhet och kunskap om lagerbolagsbildning och hur processen fungerar. Det finns trots allt inget syfte med att köpa företaget om lagerbolaget inte registrerats på rätt sätt. Kolla alltid upp företaget du vill göra affärer med för att se att deras verksamhet är seriös. Du kan exempelvis kolla upp bolaget på Allabolag.se för att undersöka hur bra eller dåligt det har gått för verksamheten, samt vilka som sitter i styrelsen och så vidare.