Vanliga hemlarm tjuter när tjuven tar sig in i bostaden och uppmärksammar grannar och eventuella förbipasserande om att ett inbrott pågår. Smarta hemlarm är så mycket mer än bara en avskräckande effekt. Smart hemteknik gör er inte bara tryggare, den förenklar också ditt och familjens liv. Här listar vi 7 praktiska tillbehör till ditt smarta hemlarm som gör stor skillnad i er vardag. 

Då sker det flest bostadsinbrott i Sverige

2020 polisanmäldes nära 15 000 bostadsinbrott i Sverige enligt BRÅ. Det är en minskning från tidigare år, men det berodde med största sannolikhet på pandemin. När livet återgått till det normala, kommer troligtvis antalet inbrott att öka. Flest inbrott i villor under 2020 skedde i januari, februari, augusti och september, medan flest lägenhetsinbrott skedde i januari, februari, oktober och december. 

Trygga och praktiska tillbehör till smarta hemlarm

Att köpa larmsystem är ett enkelt sätt att öka tryggheten i hemmet. Finessen med ett larmsystem är att det kan anpassas efter familjens behov och att ni kan välja smart hemteknik som fyller andra funktioner än att bara skapa säkerhet. Larmsystemet styrs via en centralenhet i huset eller appen i din ficka. 

7 smarta tillbehör

  • IP-kamera är en kamera som livestreamar i HD där du själv kan se vad som händer både natt och dag. Med hjälp av appen kan du prata med den som befinner sig i ditt hem och dessutom spela in det som sker. 
  • Elektroniskt dörrlås är ett lås som du öppnar genom att knappa in en kod ovanför handtaget, “blippa” din tagg mot dörren eller låser upp via en app. Ett elektroniskt lås gör det möjligt att enkelt låsa dörren på distans om någon glömde det under morgonkaoset och att öppna åt hantverkarna via appen.
  • Smart dörrklocka är en dörrklocka utrustad med kamera, högtalare och mikrofon, och är oumbärlig i det smarta hemmet. Dörrklockan gör det möjligt att se vem som ringde på, att prata med besökaren och spela in händelsen för att använda som bevis i en eventuell polisutredning. 
  • Smart plug är en plug du stoppar in i eluttaget för att enkelt kunna styra belysningen, kaffebryggaren, eller tv:n i hemmet via appen eller larmets centralenhet. Tänk att vakna på morgonen till skön mysbelysning, doften av nybryggt kaffe och se ditt favoritprogram på tv:n.  
  • IR-kamera är en kamera som aktiveras av rörelse, skickar bilder till både larmcentralen och dig. Med en IR-kamera upptäcks både tjuven och branden snabbt ー och larmcentralen kan skicka polis eller brandkår till platsen. Detektorerna kan också husdjursanpassas för att undvika att larmet går igång när Sigge, Morris, Doris eller Ludde befinner sig ensamma i bostaden.
  • Glaskrossdetektor är en akustisk detektor som övervakar fönster och glaspartier i en bostad. Detektorn är kopplad till ditt smarta hemlarm och reagerar om en ruta krossas. 
  • Vattendetektor är en detektor kopplad till ditt smarta hemlarm som monteras i exempelvis källaren och reagerar vid en vattenläcka. Med en vattendetektor slipper du kostsamma och bökiga fuktskador ー fuktskador kan uppstå redan efter 24 timmar i ett hus.   

Säkra upp hemmet med smart hemteknik

Vill du ha ett larm som inte bara skrämmer bort tjuvar utan även gör vardagslivet enklare ー köp hemlarm med smarta tillbehör. Prata med grannar eller läs tester om ”villalarm” för att hitta det mest prisvärda larmet för det smarta hemmet.