Ett hotell måste tänka på allt, från det övergripande konceptet till detaljer som exempelvis gardinernas material. Det kan dock vara svårt att ha koll på allt, speciellt om du dessutom vill att hotellet ska se så attraktivt ut som möjligt för målgruppen. Tursamt nog finns det experter att vända sig till när det kommer till just hotellinredning.

Inredning som gör skillnad

Smart inredning kan ha olika betydelser. Det kan till exempel handla om att man tänker på hur gästerna naturligt rör sig i lokalen, exempelvis från entrén till receptionen och vidare. En erfaren inredningsbyrå tar hänsyn till det naturliga flödet och ser till att möbler och dylikt inte står i vägen. Det kan även vara smart att planera in passande soffgrupper på strategiska platser. Detta kan underlätta för gäster som väntar på en taxi eller som väntar på en vän.

För mindre rum är hotellinredning och design ovärderligt

Smart inredning kan även innebära att man planerar rummens design på ett bättre sätt. Om rummen är små finns det mängder av praktiska lösningar att ta till. Många inredningsbyråer tar till principer från genren ”compact living”. Denna genre går ut helt på att få ut maximal nytta från minimal yta. Dessa typer av uppdrag kräver att inredaren både är kreativ och kan se lösningar på komplicerade problem. Många gånger behöver man köpa speciella möbler, exempelvis bord som går att fälla ihop mot väggen. Möbler för denna typ av kompakta hotellinredning säljes av flera företag, från Ikea till lite mer exklusiva tillverkare.

Uppfyll och överträffa gästens förväntningar

Hotellgäster gillar när förväntningarna överträffas och inredningen påverkar hela upplevelsen en hel del. Det är trots allt en av de första sakerna som en gäst ser när de går in genom entrén. En reception ska gå i linje med den känsla som varumärket vill förmedla. För ”finare” hotell kan det vara viktigt att ge en känsla av lyx och elegans. Andra hotell kanske vill förmedla att det är ett modernt och prisvärt ställe. Att uppfylla gästens förväntningar är det minsta ett hotell behöver göra för att bli framgångsrikt. Det är betydligt bättre att sikta på att överträffa förväntningarna, där hittar du flest glada miner och minnesvärda upplevelser.

Hitta rätt byrå att samarbeta med

Naturligtvis finns det mer än bara hotellets inredning att tänka på när du ska driva ett hotell. Inredningen är dock en mycket viktig del som alla hotell måste satsa ordentligt på. Ett bra sätt att lyckas med inredningen är genom att ta hjälp av en duktig inredningsbyrå. Det finns flera byråer som specialiserar sig på att hjälpa just hotell. Om du vill stärka varumärket eller öka antalet övernattningar, gör en storsatsning på snyggare och smartare inredning.