Rolex Sea Dweller av Robengstrom | Magzination

Rolex har flera gånger varit pionjärer när det kommer till innovativa lösningar och urverk för sina klockor. Sea-dweller är inget undantag. Klockmodellen har funnits sedan 60-talet och är än idag en av världens bästa och mest tåliga dykarklockor.

Förutom att du kan bära den här klockan ända ner till ett djup på 1 220 meter har klockmodellen en rad andra finesser samt en exklusiv design. För den som lockas av det stora blå och havets outforskade djup, är en riktigt fin Rolex en smart investering. Den här klockan kommer hålla sin livslängd långt längre än dig själv och optimera varje dyk till max. Med en Sea-dweller runt handleden kan du alltid ha kontroll över dina dyk och dekompression. En extra bonus är naturligtvis designen. För att du ska kunna ha koll på såväl dyktid samt djup när du är nere i havet är klockan utvecklad i en stilrent svart design men har markörer och visare i självlysande material.

När du beställer en Rolex Sea-dweller beställer du inte bara en vanlig klocka. Den här dykarklockan kommer göra varje dyk till en njutning. Dessutom behöver du aldrig mer köpa en ny klocka. Sea-dweller är extremt tålig, inte bara mot repor och vatten utan även mot vattentrycket. Du kan välja mellan flera olika utseenden på klockan, exempelvis havsblå eller svart. Men vad är egentligen rimligt för Rolex Sea dweller pris? Beroende på om du vill köpa en sprillans ny Rolex Sea-Dweller klocka eller hellre vill ha en begagnad, varierar priserna mycket. Ofta får du räkna med en summa från cirka 130 000 kronor för en ny. Dock går Rolex Sea dweller pris upp markant beroende på vilket material du vill ha.

Som professionell dykare får man alltid räkna med utgifter och investeringar. Förutom dykardräkt, tuber och all annan utrustning som behövs, är det naturligtvis viktigt med en riktigt bra dykarklocka. Rolex hör till en av de bästa klocktillverkan i världen, både sett till design men även funktion och innovativa funktioner. Urverket som Rolex använder i den här modellen kallas Kaliber 3255 och är ett av världens bästa. För dykning på extrema djup krävs en klocka som är designad för att klara av såväl temperaturer och mörker som tryck. Om du vill köpa en Rolex Sea-dweller klocka finns det flera skickliga och erfarna urmakare i Sverige där du får möjlighet att prova klockan. I Stockholm kan du hitta flera populära butiker där det erbjuds ett stort sortiment av Rolex.

Innan du bestämmer dig för vilken klockmodell du vill köpa är det alltid bra att läsa på om såväl Rolex som deras olika dykarklockor. Andra parametrar att ta med i beräkningen är vilken storlek du vill ha, vilket material/färg du trivs bäst med samt hur mycket pengar du är villig att lägga. Ett inköp av en äkta Rolex bör ta sin tid.