Posters, fotografier & foto på glas - ett vackert inslag i hemmet | Magzination

Alltför ofta väljer man att låta konsten bli den sista delen i processen när man inreder ett rum eller ett helt hem. Visst, det gör det lättare att se vilka färger man ska leta efter och vissa mönster som kan passa bättre än andra. Vänder man dock på processen och börjar med att sätta upp den konst man faktiskt vill ha på väggarna för att sedan addera passande inredningsdetaljer därefter kan slutresultatet bli betydligt bättre och ännu personligare. Konst är inte något som bara ska väljas efter resten av inredningen, utan något som faktiskt ska gå hand i hand med ens personliga tycke och smak.

Skapa en genomgående känsla i hemmet

Väggkonst kan komma i form av målade tavlor, tryckta posters, egna fotografier eller fototryck på glas. Vad man väljer att pryda sitt hem med beror helt på vilken stil man gillar och vilken känsla man vill att hemmet ska förmedla. Klassiska konstverk och svartvita fotografier passar till exempel utmärkt i traditionella hem med en lite mer antik stil, medan posters och foto på glas blir helt rätt inslag i det moderna och grafiska hemmet. Konsten är helt enkelt ett bra sätt att sammankoppla inredningen med huset eller lägenhetens ursprungliga byggnadsstil. Genom att få dessa att gå hand i hand skapas ett genomgående intryck som skapar harmoni både för öga och atmosfär.

För den som älskar fotokonst

Väljer man att satsa på foto på glas har man en mängd valmöjligheter framför sig. Det är ett roligt sätt att bjuda in fotografier från både klassiska och moderna fotografer i sitt hem på ett sätt som känns annorlunda mot de traditionella fotoramarna. I stället för att framkalla ett fotografi och sedan placera det bakom glas i en ram trycks motivet här fast på ett högkvalitativt glas för att skapa ett exklusivt och modernt utseende. Fotografiet kommer till liv på ett annat sätt än om det placeras bakom en glasskiva och kommer genast fungera som ett blickfång i rummet det placeras i. Precis som med andra posters och tavlor kan fotografi på glas användas på egen hand eller i grupp för en effektfull tavelvägg. Satsa på samma tema eller samma fotograf för ett genomgående uttryck eller välj ut motiv med olika karaktärer för att skapa häftiga kontraster. De går att välja i en mängd olika storlekar, vilket gör att de är enkla att placera var som helst i hemmet.

För den som har en favoritfotograf eller den som vill bjuda in klassiska fotografier på väggarna på ett annorlunda sätt är alltså foton på glas ett utmärkt alternativ. Hitta ett välrenommerat företag genom att söka på nätet och se vilka fotografer och typer av glas just de erbjuder.