Känd destination för långa semestrar | Magzination

Om ni har bestämt er för att slå på stort och dra på långsemester erbjuder världen en rad fantastiska resmål. Skillnaden mot att åka på en kortare semester är att man oftare har ett större behov av spännande aktiviteter. Att ligga och stirra på en pool är skönt i ett par dagar men efter en längre tid än så börjar rastlösheten krypa i en och då gäller det att man har åkt till rätt plats så att man har möjlighet att hitta på saker. Här har vi listat några favoriter:

  1. Nya Zeeland 

Nya Zeeland ligger bokstavligen på andra sidan världen och det är en lång resa dit, men det är det verkligen värt. På Nya Zeeland finns både städer och storslagen natur. Om ni hyr en bil kan ni enkelt ta er runt öarna på ett par dagar men det är bra att ha mer tid än så för att verkligen få den riktiga ”kiwi”-upplevelsen. Njut av fantastiska berg, vackra stränder, åk på valsafari och spana in öarnas oändligt många får och kossor.

  1. Nepal

Åtta av världens tio högsta berg är belägna i Nepal. Att vistas så nära världens tak får en nästan att tappa andan, och inte bara på grund utav syrebristen. Himalaya kan vara något av det vackraste som världen har att erbjuda. Nepal är ett perfekt resmål för er som vill kombinera vandring med spännande kultur och fantastiskt god mat samtidigt som vänliga Nepaleser ser i ögonen och hälsar er välkomna med ett ”Namaste”.

 Thailand

Thailand har sedan länge varit ett populärt resmål bland svenskar och det är inte svårt att förstå varför. 30-gradig värme, vackra stränder och en avslappnad atmosfär är motsatsen till vad vi vanligtvis finner här hemma. Åk runt bland öarna och kombinera solsemester med snorkling, full moon parties och titta på exotiska djur som elefanter och apor.

  1. Europa

Att tågluffa genom Europa är både miljövänligt och ombytligt. Det är lätt att bli hemmablind och glömma bort att världsdelen vi bor i erbjuder en rad olika spännande miljöer och kulturer. Festa i Berlin, käka Paella i Spanien och sola på vackra stränder i Kroatien. Med ett Interrail-kort kommer du billigt undan samtidigt som du kan vara spontan och byta stad och land precis när du känner för det.

Oavsett om ni bestämmer er för att åka till andra sidan jorden eller stanna i Europa är vi säkra på att ni kommer att samla på er en hel del minnesvärda upplevelser. Ha ett riktigt trevlig resa!