Att parkera sin bil ska både kännas bekvämt och tryggt. Det ska också gå snabbt att hitta en ledig plats och på ett smidigt sätt kunna betala för den tid du planerar att stanna. Om du skulle dra ut på tiden och komma tillbaka senare än tänkt ska detta snabbt kunna justeras. Allt detta är möjligt med rätt typ av lösningar. Ett väl fungerande parkeringssystem i kombination med ett väl fungerande parkeringshänvisningssystem erbjuds bilisterna den absolut bästa trafiklösningen. Detta gör det lika effektivt för privatpersoner som för fastighetsägare eller operatörer av parkeringshus.

Ett smidigt parkeringssystem gör också att färre behöver koncentrera sig på att söka efter parkeringsplatser i sin mobil. Användandet av telefonen samtidigt när man kör är ett stort problem som verkligen minskar trafiksäkerheten. SwappAccess är en parkeringsapp som hjälper användaren att betala och hitta parkeringsplats. Du som operatör av parkeringshuset väljer själv vilka funktioner som ska finnas tillgängliga.  Genom att investera i system för såväl enstaka parkeringsplatser som till avancerade sammankopplade system som kommunicerar med varandra kommer man skapa flexibla och ekonomiskt lönsamma lösningar.

Det finns en mängd olika typer av parkeringssystem som fungerar för olika ändamål. Beroende på vad kunden är ute efter tar man fram lösningar som gör att just deras parkeringsanläggning fungerar och utnyttjas på ett optimalt sätt. Om man fokuserar på att reglera utnyttjandet av de platser du redan har kommer även den generella utnyttjandegraden att öka.

Olika typer av parkeringslösningar

För att göra systemet så varierat och skräddarsytt som möjligt finns det flera olika lösningar att välja mellan. På torg och gatuparkeringar är det oftast svårt att se vart det är möjligt att parkera. Med en lösning från SWARCO kan man i stället erbjuda teknik som visar vart de lediga platserna finns samt ständigt hålla besökarna uppdaterade om hur många platser som finns lediga. De erbjuder även en smart lösning för parkering på flygplatser. Där har man möjlighet till bokning av plats, efterskottsbetalning och sammankoppling med parkeringsledningsinformation. Är du intresserad av bra lösningar för sjukhusmiljöer, personalparkering, hotellparkering, laddningsstation för elbilar eller en parkeringsapp för köpcentrum så finns det också tillgängligt. Allt tas fram med dig som kund i fokus och hjälp finns med från sammanställning av lösningen till att kunna driva och underhålla den. Det här är en otroligt bra investering för att kunna erbjuda det bästa och absolut smidigaste alternativet till dina besökare. Smarta system i trafiken skapar inte bara effektivitet och komfort, utan främjar även en hållbar miljö och trafiksäkerhet.