långtidsparkering vid Arlanda | Magzination

Ska du resa utomlands och har bestämt dig för att ta bilen till flygplatsen? Då kommer du behöva parkera din bil någonstans där det är säkert och smidigt att ta sig till terminalen. Vid Arlanda flygplats finns det två typer av alternativ – antingen flygplatsens egna eller de som är privata och ägs av hotell med mera. Vilka är då för- eller nackdelarna med dessa olika typer av långtidsparkering vid Arlanda?

Ett smart och säkert alternativ

I de flesta fall finns det alltså två typer av parkeringar i närheten av flygplatsen. Den första alternativet är de som ligger en liten bit bort från flygplatsen, och där en gratis shuttlebus tar dig till terminalen du ska till. Det kan till exempel vara ett hotell i närheten av flygplatsen, vilket är ett smidigt alternativ för alla som inte vill lägga tid på att behöva ta sig till flygplatsen på själva resdagen. Perfekt för tidiga morgonflyg! Ett exempel på detta är Park Airport Hotel. Med deras säkra parkeringsplats kan du vara säker på att din bil står tryggt parkerad på ett inhägnat område med TV-övervakning, samt med personal på plats på hotellet dygnet runt. Det är även ett bra alternativ rent kostnadsmässigt där en vecka endast kostar 350 kronor om du är gäst på hotellet. Efter att du njutit av den goda frukostbuffén behöver du bara ta med dig väskan och hoppa på shuttlebussen som går en gång i halvtimmen till Arlandas alla terminaler. Detsamma gäller för ankomsten. Skulle du landa nattetid, mellan kl. 00.00 och 04.00, behöver du bara ringa chauffören som då kommer och hämtar dig.

Ett andra alternativ är att ställa sig på Arlanda flygplats egen parkering. Visst, det ligger lite närmare flygplatsen, men du kommer trots allt ändå behöva ta en transportbuss för att komma till din önskade terminal. Dessutom är priset lite högre och det är inte lika lätt att hålla koll på alla bilar då ytorna är enorma, även om det finns övervakning och inhägnader. Det beror alltså helt på vilka krav du ställer på avstånd, säkerhet och bekvämlighet när det kommer till val av långtidsparkering vid flygplatser.

Rekreation och möten

Genom att bo på ett hotell nära Arlanda har du inte bara tillgång till en säker långtidsparkering utan kan också njuta av dess andra faciliteter. Gör av med energi innan det är dags att hoppa på flyget på hotellets gym eller i det närliggande motionsspåret. De som ska på företagsresa kan dessutom sätta igång programmet redan här i de trevliga konferenslokalerna, eller varför inte gå en avkopplande runda på Arlandastads Golfklubb som bara ligger ett stenkast från hotellet? Alternativen är många och det är det som gör hotellet så populärt.