konferensresa utomlands för lojalitetsprogram | Magzination

Lojalitetsprogrammet är, enkelt förklarat, ett system som belönar lojalitet. Det mest klassiska exemplet är kundkortet med poäng för varje köp de gör hos företaget. Ju mer de handlar, desto mer poäng får de och desto bättre erbjudanden får de. Belönad lojalitet helt enkelt. Ett bra lojalitetsprogram kan även användas internt, det vill säga för att belöna den egna personalen. Exakt hur ett sådant system ska se ut beror naturligtvis på företagets verksamhet. Oftast är den baserad på hur länge personalen har varit anställd men det kan även handla om andra variabler och sätt att belöna.

Olika typer av belöningar

Det är lätt att göra misstaget att endast ha individuella belöningarna för lojalitetsprogrammet. Detta fungerar oftast för kundprogram men ett internt lojalitetsprogram behöver inte vara begränsat på detta sätt. Ett smart sätt att ”belöna” personalen är genom trevliga konferensresor. Upplägget för dessa kan se ut på olika sätt. Om man uppnår vissa gemensamma mål eller kriterier kan belöningen vara att konferensen kommer att hållas i utomlands, kanske vid en solig sandstrand eller vid en fantastisk alpby.

Även om en konferensresa utomlands låter som en mycket lockande belöning så är det viktigt att komma ihåg att det även kräver mycket jobb för att få till på ett bra sätt. Speciellt för större företag med många personer som kommer att delta i konferensen. Det kan vara smart att planera konferensen tidigt, oavsett om ni fortfarande inte uppnått ert gemensamma ”mål”. Skulle detta mål inte uppnås kan konferensresan kretsa kring hur ni ska göra för att lyckas nästa år.

En trevlig belöning som kräver mycket jobb

Det finns ett stort logistiskt arbete bakom varje konferensresa. Först och främst måste själva konferensprogrammet planeras utefter företagets behov. Sedan ska du hitta en passande plats, exempelvis ett hotell med konferensanläggning som rymmer alla deltagarna och eventuell utrustning. Slutligen måste du även se till att alla kan nå konferensen i tid. Vid resor utomlands innebär det att någon måste koordinera alla flyg, dubbelkolla att alla har giltiga pass och även ha koll på mängder av andra detaljer.

Detta är bara några av alla de saker som du måste tänka på när du planerar en konferensresa. Ett bra tips är att istället anlita ett företag som anordnar konferensresan åt dig. Du slipper lägga ned tid och resurser på planeringen och kan istället fokusera fullt ut på den egna verksamheten. Det finns många företag att vända sig till idag, exempelvis Motivations service, ett företag som även specialiserar sig på belöningssystem och lojalitetssystem. Se till att ta hjälp för att få en lyckad konferensresa.