Hur viktigt är sökmotoroptimering | Magzination

Något som alla e-handlare bör ha koll på är e-handelsbarometern från Postnord, en rapport som de tar fram tillsammans med Svensk Digital Handel och HUI Research. Rapporten anger i princip hur det går för den svenska e-handeln och en sak är tydlig, marknaden fortsätter att växa i rasande takt.

Något som alla e-handlare bör ha koll på är e-handelsbarometern från Postnord, en rapport som de tar fram tillsammans med Svensk Digital Handel och HUI Research. Rapporten anger i princip hur det går för den svenska e-handeln och en sak är tydlig, marknaden fortsätter att växa i rasande takt.

Sökmotoroptimering hjälper besökare hitta fram

Syftet med sökmotoroptimering är att hjälpa personer hitta vad de söker när de använder Google eller någon annan sökmotor. Detta görs genom att sökmotorns algoritm kollar igenom din sida, försöker förstå vad den handlar om och vem som skulle kunna vara intresserad av den. Algoritmen tar hänsyn till flera faktorer, från hemsidans innehåll till hur den är strukturerad. Därefter bestämmer den hur högt upp bland sökresultaten för vissa nyckelord som hemsidan ska hamna.

Sökmotorns funktion är viktig i flera avseenden. Den hjälper användarna att hitta vad de söker och de hjälper även hemsidor och företag att attrahera rätt besökare, det vill säga rätt målgrupp. Det gäller dock att hemsidan är sökmotoroptimerad, vilket är en konst i sig.

Sökmotoroptimering går ut på att optimera hemsidan och tillhörande undersidor. Arbetet är kontinuerligt och viktigt. SEO består oftast av två generella områden, on-page och off-page. Det handlar om arbetet som du gör för att optimera själva hemsidan och arbetet som du gör utanför hemsidan för att återkoppla och ”stärka” den egna sidan. Idag finns det flera företag som enbart sysslar med detta. Du kan hitta sökmotoroptimering i Stockholm och andra storstäder.

Sökmotoroptimeringen har en direkt effekt på först och främst antalet besökare, antalet intresserade besökare och slutligen företagets försäljning. Naturligtvis beror det på verksamhetens art men så gott som alla seriösa e-handelsföretag sysslar med SEO i någon grad. Förutom sökmotoroptimering i Stockholm finns det även företag i andra städer som håller hög nivå. Du kan med fördel vända dig till ett företag som erbjuder sökmotoroptimering i Göteborg eller kanske i just din stad. Det är även vanligt att företag anställer personal som enbart sysslar med SEO.

Anställ egen personal eller anlita SEO-konsult

Så gott som alla företag behöver optimera sina hemsidor för att lättare kunna avläsas av sökmotorerna, samt även för att underlätta för intresserade parter att hitta dit. Det finns två sätt att göra detta på. Antingen överlåter du hela eller stora delar av SEO-arbetet till en SEO-byrå, eller så anställer man en person vars jobb är att ta hand om sökmotoroptimeringen med allt vad det innebär.

Många företag föredrar att fokusera helt på kärnverksamheten, vilket är en god anledning till att anlita en extern aktör som tar hand om SEO. Företag vars verksamhet till stor del bygger på e-handel brukar dock anlita egen personal, speciellt om de vill kunna få ut så mycket som möjligt av sökmotoroptimeringen på ett kostnadseffektivt sätt.

Oavsett hur du väljer att tackla SEO är det tydligt att sökmotoroptimeringen är här för att stanna.