Hur hög fraktkostnad gäller för paket inom Sverige| Magzination

Det ska vara enkelt att skicka gods och paket och du ska kunna känna dig säker på att de kommer fram på ett tryggt och säkert sätt. Dessutom kan det vara intressant att veta vilken fraktkostnad de olika transportföretagen erbjuder och vilka regler som gäller för att skicka paket inom Sverige. Nedan följer därför en beskrivning av några av de mest anlitade transportföretagen och vilken fraktkostnad de tar för paket inom Sverige.

Fraktkostnad hos olika transportbolag inom Sverige

I Sverige finns det flera olika transportbolag att ta hjälp av när du behöver skicka brev eller paket. Behöver du hjälp med företagsavtal behöver du göra noggrann research för att hitta det företag som erbjuder bäst villkor och priser för att på bästa sätt optimera verksamheten och dess utgifter. Detta kan ta tid och innebära onödiga utgifter som du annars hade kunnat lägga på annat. Tar du däremot hjälp av ett företag som erbjuder fjärdepartslogistik kommer du alltid vara säker på att kunna ta del av de bästa villkoren och transportbolagen för just din verksamhet. Då kommer du och mottagaren enkelt kunna spåra paketet för att vara säker på att det kommer fram som det ska, men samtidigt släppa kontrollen när det kommer till kontakt med transportföretagen och eventuella problem.

För dig som ska skicka paket som privatperson är denna typ av tjänst inte tillgänglig för tillfället och därför kan det vara intressant att få en snabb överblick av vilka transportbolag som finns tillgängliga och vilken fraktkostnad de erbjuder.

DHL

Fraktkostnad för paket inom Sverige ligger på 98 kronor för paket av storlek S (summan av den kortaste och längsta sidan av paketet får vara max upp till 40 cm), 109 kronor för paket av storlek M (summan av den kortaste och längsta sidan av paketet får vara max upp till 60 cm), 129 kronor för paket av storlek L (summan av den kortaste och längsta sidan av paketet får vara max upp till 80 cm) och 199 kronor för paket av storlek XL (summan av den kortaste och längsta sidan av paketet får vara max upp till 100 cm). Paketet får max väga 20 kg.

FedEx

FedEx erbjuder en smidig tjänst där du kan jämföra pris för frakt online. Där kan du fylla i varifrån och vart paketet ska skickas tillsammans med vikt och antal kollin. Därefter får du omedelbart en prisoffert över vad paketet beräknas att kosta.

TNT

Precis som ovan erbjuder transportbolaget TNT ett onlineverktyg där du kan fylla i uppgifterna om paketet för att få en prisuppgift.

UPS

UPS erbjuder flera olika servicealternativ, vilka spelar en roll i hur hög din fraktkostnad blir inom Sverige. Priset bestäms också efter paketets mått, vikt och vart i landet det ska skickas och kan också komma att utgöras av tilläggskostnader i de fall de gäller.

Hitta priser för frakt online

De allra flesta transportföretag erbjuder alltså smidiga verktyg för att presentera priset för frakt online. På så sätt kan du som privatperson snabbt och enkelt se vad det kommer att kosta att skicka ditt paket inom Sverige, medan fjärdepartslogistik är ett smartare alternativ för dig som företagare.