Gillar du att pyssla och skapa kreativa lösningar för hemmet har du säkert också en hel del material och prylar att hålla reda på. Låt inte din hobby ta kontroll över ditt hem utan håll det organiserat och snyggt med hjälp av några enkla tips.

Att besöka en hobbybutik är otroligt inspirerande och det är lätt att gå därifrån med fler än en kasse i händerna. För att kreativiteten inte ska störas av oreda är det viktigt att se till att du håller ordning bland alla små pennor, smådelar och pappersbuntar där hemma. Nedan följer några enkla tips på hur du kan organisera bland ditt pyssel.

Tips 1: Förvara alla småprylar i behållare.

När det kommer till att organisera alla dina smådelar är det bara att låta fantasin flöda! Skapa en praktisk och smidig förvaring med hjälp av några enkla plastlådor. Har de dessutom mindre uppdelade sektioner kommer du snyggt och prydligt kunna sortera alla dina knappar, paljetter och skruvar. Plastlådor är billigt och du kan hitta dem i en vanlig hobbyaffär.

Tips 2: Sortera efter färg.

Oavsett om det handlar om pennor, scrapbooking-material eller snören är ett bra tips att sortera dem efter färg. Det ser inte bara snyggare ut, utan du kommer också få en bättre överblick av vad du egentligen har i din samling. På så sätt kommer du också snabbt hitta det du är ute efter utan att behöva leta igenom hela din pyssellåda. Just scrapbooking är en hobby där du behöver hålla koll på otroligt många smådelar. Om du inte håller allt sorterat och uppdelat är chansen stor att du inte orkar engagera dig och istället låter sakerna bli liggande. Med snyggt och rent omkring dig kan du låta kreativiteten flöda och istället ägna dig åt det roliga med pysslet.

Tips 3: Håll ordning på kladdiga penslar och svampar.

Ett annat bra användningsområde för plastlådorna som togs upp i tips nummer 1 är att förvara dina penslar och svampar där i. Gillar du att måla eller renovera om möbler är chansen stor att du har en ganska stor uppsättning av dessa. De kan lätt bli kladdiga och det är helst inget du vill blanda med ditt andra pyssel. Förvara dem därför uppdelade i de små facken, även här i färgkoordination. Då behöver du inte vara orolig att de ska färga av sig på varandra eller på något annat i ditt hem. Hos Materialbutiken kan du köpa mängder av hobbymaterial, både på nätet och i den fysiska butiken på söder i Stockholm. Förhoppningsvis kommer du hädanefter kunna sortera ditt material på både ett snyggt och praktiskt sätt.