Stockholms bästa köpcentrumguide | Magzination

Om du ska besöka Sveriges huvudstad och planerar att göra en del shopping har du tänkt helt rätt. Stockholm har i särklass Sveriges bästa utbud men frågan är vart du ska gå någonstans? Det är trots allt Sveriges största stad och för att göra besöket så trevligt som möjligt är det bra att ha planerat in vart du ska så att du hinner med allt du vill under vistelsen. Genom att besöka en galleria eller ett köpcentrum hittar du allt du behöver i en och samma byggnad, men vilka är då Stockholms bästa köpcentrum?

  1. Mall of Scandinavia

Det tar bara 7 minuter att ta sig till Mall of Scandinavia från T-centralen. Den enorma gallerian är belägen i Solna och där återfinner du hela 224 stycken butiker och restauranger. Oavsett om du är sugen på att handla internationella eller svenska märken är Mall of Scandinavia rätt galleria att åka till.

  1. Täby Centrum

Täby Centrum är ett populärt alternativ som har hela 217 stycken butiker. Här kan du bland annat köpa en ny dator, shoppa kläder från svenska och internationella märken och gå på bio. Täby C ligger norr om Stockholm och du kan smidigt ta dig till gallerian med kollektivtrafik eller bil. Gallerian anordnar regelbundet olika spännande evenemang för besökarna.

  1. NK

Nordiska Kompaniet grundades redan år 1902 och har sedan dess setts som ett av Stockholms mest anrika varuhus. Här kan finner du exklusiva varumärken och utmärkt mat. NK ligger vid Kungsträdgården i centrala Stockholm och om du besöker huvudstaden under juletider är det ett måste att gå förbi och kika på deras berömda julskyltning.

  1. Skärholmens centrum

Om du har besökt IKEA som är beläget i Kungens kurva men är sugen på lite mode bör du definitivt åka förbi Skärholmens centrum som ligger vid tunnelbanestationen Skärholmen. Här hittar du både stora kedjor och mindre butiker fördelat på tre våningar.

  1. Kungens kurva

Om du har besökt Skärholmens Centrum eller IKEA men är sugen på lite outlet-fynd kan du svänga förbi Kungens kurva. Köpcentrumet har funnits sedan 2014 och rymmer 25 000 kvadratmeter av mode, elektronik och restauranger.

  1. Nack Forum

Nacka forum är en populär galleria där du finner välsorterade butiker med allt från mode till elektronik, och framför allt mycket inredning. Det är mycket enkelt att ta sig till gallerian med buss från Slussen.

  1. Mood Stockholm

Mood Stockholm öppnades 2012 och ligger strax intill NK i centrala Stockholm. I gallerian finner du exklusiva och välsorterade butiker och om du är sugen på ett glas champagne efter shoppingen kan du smita förbi The Champagne Bar by Richard Juhlin.