Behöver du hjälp med flyttstädning i Stockholm | Magzination

Har du redan börjat packa ihop dina ägodelar och märka upp flyttkartongerna? Att flytta kräver viss planering men framförallt massvis av tid. Det är tidskrävande att packa ihop ett hem och förbereda för det nya. Vid en flytt är det praktiskt att ta hjälp från en professionell städ- och flyttfirma.

En kombinerad flytt- och städfirma kan hjälpa till med allt från att packa ihop alla dina saker och möbler, flytta ut dem till flyttbilen och transportera allt till den nya bostaden till att städa ur det gamla boendet. En städning efter en flytt är kanske den mest krävande av dem alla. Det är viktigt att det gamla hemmet är skinande rent inför den nya som flyttar in. Vad det innebär är bland annat dammfritt, rent och fräscht inuti ugnen, kylen och frysen samt rengjorda skåp och lådor. 

Men en flyttstädning kan även innefatta att fönstren ska putsas, ventilerna rengöras och golvbrunnarna tömmas. Det är lätt att glömma en del av städmomenten eftersom de inte hör till den vardagliga städrutinen. När du hittat ett städföretag på nätet kan du ofta ta del av deras checklista på vilka städområden de täcker. Om du inte hittar en sådan på hemsidan kan du vanligtvis begära en genom att mejla eller ringa. Du har naturligtvis rätt att veta vad som ingår i priset. För dig som behöver hjälp med en flyttstädning i Stockholm finns flera firmor tillgängliga. Tänk på att boka firman för de datum du behöver hjälp i god tid. Storstaden har förvisso många firmor att välja bland, men under vissa helger är trycket stort och det kan vara svårt att boka in någon.

När du väl ska boka flyttstädning är det bra att kontrollera exakt vad som ingår i priset. En del företag tillhandahåller allt städmaterial och eventuella maskiner, andra gör inte det. Behöver du samtidigt hjälp med flyttpackning och transport bör du även säkerställa att firman lånar ut flyttkartonger och packmaterial som bubbelplast, papp och liknande. När det kommer till vad en flyttstädning i Stockholm kostar, varierar priserna mellan de olika företagen. Vanligtvis tar företag betalt per timme, men en del ger ett fast pris från början. Om du är privatperson kan du använda dig av RUT-avdraget för att komma undan billigare. Med RUT kan du dra ner arbetskostnaderna med 50 %.

När du ska boka flyttstädning är det alltid bra om du kollar upp några olika företag, kanske tre, fyra stycken. Läs igenom deras tjänster och kundomdömen. Det är ofta bra att googla företagets namn + recensioner för att se om tidigare kunder varit nöjda eller inte. Begär även offert från de olika företag som du kollar upp. Då blir det lättare att få en tydligt överblick över hur prisläget ser ut. För att underlätta för städfirman och på så vis spara pengar, bör du se till att hemmet är helt tomt innan företaget kommer och städar. Annars måste de lägga tid på att plocka undan sådant du själv kan ta bort, något som blir dyrare.