Fördelar med att ha din butik i en shoppinggalleria | Magzination

Många pratar om att shoppingcentrumens tid är förbi och att alla numera endast vill handla sina kläder och prylar på nätet. Dock finns det en stor skara människor som älskar att kunna prova och känna på sakerna innan de handlar dem. För att exempelvis hitta de bästa kläderna för damer kommer en klädaffär göra det lättare för kunderna att hitta rätt i och med att de då kan testa plaggen samt få hjälp från butikens personal. Många ser även på ett besök i ett köpcentrum som en rolig dagsutflykt. Galleriorna satsar därför mer och mer på att skapa en härlig atmosfär för att besökaren ska få en härlig helhetsupplevelse när man kommer dit. De ska även kunna shoppa, äta, träna och avverka veckohandlingen vid ett och samma tillfälle. Det gör därför shoppinggallerian till en utmärkt plats för dig som funderar på vart du ska öppna din butik. Nedan följer några fördelar som antagligen kommer göra dig ännu mer säker.

Personlig service och allt samlat på en plats

Även om onlineshopping ökat mycket de senaste åren vill kunderna fortfarande ha möjlighet att besöka de riktiga butikerna. Det är till exempel lättare att hitta den bästa klockan i butik än att beställa den på nätet och hålla tummarna för att den passar. I en fysisk butik kan kunden få hjälp att välja rätt modell samt få den reglerad efter den egna handleden. Du som arbetar i butiken får då en närmare kontakt med kunderna och kan även lyssna in deras åsikter och synpunkter för att kunna erbjuda en ännu bättre upplevelse. God service och att erbjuda det där lilla extra kan vara det som avgör om en kund väljer den fysiska butiken framför onlineshopping. Detta gäller inte bara klockor och kläder, utan de flesta prylar man använder i det dagliga livet. Teknik och mobiltelefoner är något som kan vara bra att testa i förväg innan man köper dem, då det ofta handlar om lite högre summor. Till exempel erbjuds den bästa servicen oftast i Applebutiker och inte online. Detta på grund av att just deras fysiska butiker har en stor mängd personal som alltid finns där för att svara på kundens frågor och funderingar. Där kan man också testa deras produkter för att känna hur de ligger i handen och se vilka egenskaper de har.

Ytterligare fördelar med butiker i köpcentrum

Nedan följer ännu fler fördelar som kommer med att ha sin butik placerad i en shoppinggalleria:

  • Gott om parkeringsplatser vilket ger nöjdare kunder redan från start.
  • Många människor kommer passera ditt skyltfönster varje dag.
  • Du är den del av helhetsupplevelsen besökaren är ute efter i ett shoppingcentrum.
  • Om din butik är placerad i ett köpcentrum är det större chans att den upptäcks av kunder som annars inte hade kikat in.