Event på landet eller satsa på en city konferens Viktigast är att välja rätt partner! | Magzination

I grund och botten handlar allt om relationer. Alltså hur väl du samspelar med andra och att målsättningarna uppnås och resultaten blir de önskade. Och att det förhoppningsvis är hyfsat trevligt under tiden! Det spelar mindre roll om det är i vänkretsen, familjen eller på jobbet. Det är också av begränsad betydelse om det är vardagliga rutiner eller vid enstaka tillfällen, som storhelger, födelsedagar eller på en city konferens. Grundläggande är förstås att det funkar för det mesta och med de flesta. Här är några vanliga personligheter de flesta har att göra med på jobbet och hur de vill bli behandlade.

Utåtriktade personer

Den extroverte gillar att vara i centrum av uppmärksamhet, och får mycket energi från att vara med folk. Du kan behöva sätta ramar på plats för att säkerställa att arbetet blir gjort, men försök att inte störa och styra för hårt. De bör ges möjlighet att uttrycka sig själva och sina tankar. Vad som är viktigt att komma ihåg i planeringen är ansvarsfördelningen mellan dig och din arrangerande eventbyrå i Göteborg. Tydliga roller och gärna ett framträdande som ger applåder är lämpliga uppgifter för den här typen.

Den noggranna

Samvetsgranna människor är detaljorienterade och tenderar att vara välorganiserade och försöker alltid utföra alla uppgifter perfekt. Ibland uppfattar man att de helst inte vill ha kontakt med andra alls, så tvinga inte en detaljfokuserad person att arbeta i grupp. I kontakter med exempelvis er eventbyrå i Göteborg är det en bra idé att låta den här kollegan hålla ordning på mötesanteckningar, göra listor och följa upp vem som är ansvarig för vad.

Kreativa typer

Den här sorten gillar att tänka abstrakt och utanför boxen. För dem är varje uppgift ett tillfälle att utveckla, vara innovativ och se saker från ett annat perspektiv. Upprepning och gamla lösningar gör dem uttråkade. Har du sådana här kollegor är de i sitt esse under planeringen av en city konferens. Var beredd på att de kommer att fråga; varför ska vi vara i stan? Går det inte lika bra att vara på en fjälltopp? Ta hjälp och inspireras när ni ska prata de stora dragen kring arrangemanget, kända talare eller praktiska uppgifter? Glassiga artister på scenen eller tipspromenad? Catering med kända kockar eller laga maten själva? Varför just en city konferens i Göteborg?

De som stöttar andra

Amerikanerna kallar det ”people pleasers”. De som tänker mest på att alla andra ska må bra och är lite undfallande och tystlåtna om sina egna behov. Det är en dålig idé att tvinga dem till att prata under möten, eller göra sin röst hörd om kontroversiella saker. Däremot kan det kännas bekvämt för dem att formulera sig i skrift eller meddela sina synpunkter i mejl-form. En kollega med den här personligheten kan vara perfekt för att utforma utvärderingen av er city konferens i Göteborg. Viktigt att redan från början ha klart för sig vad mötet ska ge och vad du vill deltagarna ska ta med sig hem, efteråt.