Ett trådlöst headset bidrar till både effektivitet och god ergonomi på arbetsplatsen

De flesta människor idag äger ett par hörlurar. Vi lyssnar på musik när vi springer, tittar på film i mobilen och använder dem för att prata med vänner samtidigt som vi är ute på en promenad. De hjälper oss helt enkelt att kunna göra flera saker samtidigt genom att hålla våra händer fria. Ett trådlöst headset passar därför inte bara in på promenader eller hemma i soffan, utan är också en stor fördel när det kommer till produktivitet och ergonomi på arbetsplatsen.

Du får händerna fria att jobba med annat

Genom att dagligen använda headset kommer du minska onödiga ryggsmärtor och trötthet som orsakas av att du behövt hålla upp en telefon mot örat. Att låta ett headset bli en del av din dagliga arbetsrutin kommer ge dig en förbättrad hållning och tillåta dig att vara mer aktiv och effektiv i ditt arbete. De frigör båda dina händer så att du samtidigt kan skriva på din dator, bläddra i dokument, göra anteckningar eller annat som du annars inte hade kunnat gjort om du behövt hålla i en telefon. Det gör dem till ett utmärkt hjälpmedel för yrken där telefonsamtal är en stor del av arbetsdagen. Med ett trådlöst headset kopplat till din dator kan du dessutom lämna ditt skrivbord och flytta dig under telefonsamtal, hur långt beror på vilken modell du använder. Vissa headset tillåter dig även att avsluta och parkera samtal medan du är ute och går. Perfekt om du behöver diskutera något med en kollega för att sedan återkomma till personen på andra linjen utan att behöva springa tillbaka till arbetsplatsen.

Undvik smärta i rygg och nacke

Förutom att det är en stor fördel för verksamhetens produktivitet och effektivitet ger ett trådlöst headset för pc även en positiv inverkan på ergonomin. Att behöva hålla upp en telefon mot örat ger dig en dålig hållning, vilket med tiden kan leda till onda och besvärliga nack- och ryggproblem. Därför rekommenderar både läkare, kiropraktorer och fysioterapeuter arbetsplatser att låta sina medarbetare använda sig av headset. Det blir en god investering i det långa loppet då du undviker skador och sjukskrivningar orsakade av dålig ergonomi på arbetsplatsen. Hos ergonomiprodukter.se hittar du en mängd olika headsets för både pc och andra datorer som kan hjälpa dig till en bättre hållning och mer effektiv arbetsdag.