Om du ska köpa en pool går du säkert och funderar över vilken form och storlek du ska ha. Den rektangulära poolen är kanske den vanligaste, åtminstone när det kommer till swimmingpooler, men det är inte alltid det bästa alternativet. Den rektangulära poolen har vassa former och kan bli mycket snygg i en riktigt stor trädgård eller nedsänkt i en rymlig veranda. Men för dig med en lummigare och mindre trädgård blir det ofta bättre med mjukare former, exempelvis en rund eller oval pool. Ovala varianter finns såklart i många olika storlekar och utseenden.

Passar bra i många trädgårdar

I mindre och mer beväxta trädgårdar blir det oftast finare med en oval pool med sina runda former. Du kan både ha en ovanmarkspool som då står uppepå marken eller välja att köpa en nedsänkt pool. Nedsänkta modeller är väldigt snygga och passar extra bra om du har mindre yta att jobba med då de inte tar upp ett lika stort utrymme rent estetiskt. Även en rund pool kan bli snygg, oftast är dessa lite mindre och passar bra såväl på altanen som i trädgården. Eller varför inte kombinera båda formerna genom att välja en åttaformad pool?

Viktiga tillbehör till pooler

Oavsett form eller storlek på din pool finns det vissa tillbehör som är väldigt viktiga. Först och främst behöver du tänka på säkerheten, särskilt om det finns barn i närheten. Ett poolstaket kan vara att föredra om du inte har ett riktigt bra överdrag. Det finns många varianter av poolskydd till oval pool, bland annat solfolie och polyamidvävar. Fördelen med solfolie är att prislappen är relativt låg samtidigt som materialet låter solen värma upp vattnet. Du kan alltså spara in pengar på uppvärmningen. Beroende på vilken budget du vill lägga dig i finns bra överdrag till pooler med oval form. Både manuella och automatiska.

 

Bevara värmen i vattnet

 

Förutom att poolöverdraget ska fungera som en säkerhet är det såklart alltid bra om det också skyddar poolen från att bli smutsig, samt att poolöverdraget även ska bevara värmen i vattnet. Ett bra tips är att välja ett automatiskt poolskydd. Detta behöver du inte dra över manuellt utan det räcker med att du vrider en nyckelbrytare för att täcka eller avtäcka poolen. Om du har en lägre budget finns många standardvarianter som påminner mer om en kraftig presenning. Dessa kan du spänna upp för hand med stroppar. Poolskydd till oval pool kan du köpa hos bland annat Svenska Poolfabriken.