Delta i vinprovning med Aveqia | Magzination

De flesta av oss har tidiga minnen av mat och smak. Vi minns första gången vi åt ostron, läppjade på en fin champagne eller plockade solvarma ärtskidor i farmors trädgård. Ibland är det svårt att förstå varför vissa smaker gjorde så starkt intryck. Kanske var det sammanhanget, vilka som var med eller bara ett ögonblick som har etsat sig fast. Att tillsammans laga sig igenom en hel meny tillsammans med duktiga kockar kan definitivt vara en möjlighet att skapa nya smakminnen.

Tillsammans i köket

Kunskap är viktigt för lyckad mat och dryck. Men den kan förmedlas på många olika sätt. Att själv testa och göra missarna hemma i köket är vanligt. Kanske roligare då att laga mat tillsammans? Det kan vara för att bygga ett team på jobbet, eller för fira ett avslutat projekt, eller helt enkelt ett rent nöje. Provningar av olika slag är inspirerande och lärorikt. På Aveqia kan du testa ostron, ostar eller champagne till exempel. Naturligtvis kan de skickliga kockarna också dela med sig av teknik och metoder inom kokkonsten. Har du egna idéer om utformning och teman, hör av dig!

Vaktel, ramslök eller kräftor

Den säsongsanpassade menyn byts ungefär varannan månad. Råvaror som hämtas från olika svenska regioner är viktiga grundstenar. Kantareller från Värmland, fänkål från Uppsala och renkött från Norrland är några exempel. När nya menyer skapas, görs det alltid i samarbete med vinleverantörer och sommelierer, för att testa fram de allra bästa kombinationerna.

Vilken vinprovning väljer du?

Det erbjuds fyra olika nivåer.

  • Vinpaket Standard

Här är tanken att du tydligt ska känna igen druvan och regionen i doft och smak. Du smakar på noggrant utvalda viner.

  • Vinpaket Medium

Här presenteras vin med hög igenkänningsfaktor och stark karaktär. De flesta från välkända producenter.

  • Vinpaket Premium

Fina viner från områden med lång tradition och stort kunnande. Här har du möjlighet att prova vin från kända svenska och internationella producenter.

  • Vinpaket De Luxe

Här sparas det inte på något. Du erbjuds exklusiva viner från fina årgångar. Fördrinken en champagne! Kanske skapar du här ett nytt minne i ett oväntat möte med en ny favorit? 

I varje paket ingår en meny med fyra maträtter som kombineras med lämpligt och utprovat vin. Naturligtvis är tallrikarna genomarbetade och säsongsrelaterade. Vid denna vinprovning i Stockholm ingår fördrink och vin under matlagningen. De alkoholfria alternativen är utvalda med samma engagemang. Här serveras bland annat cider, must och bärdrycker.

Dessutom går det att skräddarsy utformningen på testerna. Gillar du en klassisk variant, eller är du öppen för experiment? Finns det ett särskilt syfte för gruppen? Är det ett privat evenemang eller jobbrelaterat? Du kommer oavsett detta garanterat både ha kul och känna att du fått med dig nya kunskaper hem.