Boka en seglarkurs i Stockholm och njut ännu mer av sommaren

Stockholm är verkligen unikt i sitt slag på sommaren. En huvudstad med mängder av butiker, restauranger och barer, samtidigt som vattnet och skärgården alltid är närvarande. Det är inte i många städer i världen det går att njuta av en så härlig kombination av storstadsliv och natur som det går att göra i Stockholm. Bor man dessutom i staden är det nog vanligt att man en eller flera gånger har drömt om att kunna kryssa fram på en segelbåt och få chansen att uppleva staden från vattenytan. Om du känner dig träffad är det en perfekt tid att boka in en seglarkurs! Bokar du in ett relativt tidigt datum kommer du redan i sommar kunna njuta av dina nyfunna färdigheter och testa på livet till sjöss.

Varför ska man gå en seglarkurs i Stockholm?

Att hantera en segelbåt är inte lika enkelt som att köra en motorbåt. Du behöver veta hur du ska hissa segel, fånga vinden och manövrera båten på ett säkert sätt. Att gå en seglarkurs är därför en bra idé för att lära dig det du behöver veta om hantering av en segelbåt, men också om terminologi och sjömanskap. I Sverige delas seglarkursen in i tre olika delar – Seglarintyg 1, 2 och 3. Seglarintyg 1 och 2 kan oftast bokas som kombikurs och där får du en bra introduktion i segling och kommer lära dig både grundläggande och fördjupande kunskaper samt hur du ska tänka för att få fart på båten. Efter att ha gått den tredje nivån, Seglarintyg 3, ska du självständigt kunna hantera en segelbåt av större modell i olika typer av väder. Efter genomförd seglarkurs får du ett certifikat som bevis på att du klarar av de teoretiska och praktiska kunskaper som tagits upp.

Att segla handlar alltså om så mycket mer än bara teori. Du måste ge dig ut på sjön för att skapa dig en känsla och få en uppfattning om samspelet mellan båt, vind och vatten. Under en seglarkurs i Stockholm får du möjlighet att lära dig båda delar och kommer förhoppningsvis efter dessa dagar att vara redo att segla på egen hand.

Boka en kurs i segling innan sommaren

Bokar du en kurs i tid har du chans att lära dig att segla lagom i tid till att sommaren börjar. Kika på vilka seglarskolor som finns i din närhet och besök deras webbplats för att ta reda på mer kring hur du bokar. Gå själv eller ta med dig en kompis eller familjemedlem som också vill lära sig att segla. Med en seglarkurs och certifikat i ryggen kommer du sedan kunna kryssa fram längs vattenytan i Stockholm, precis så som du gått och drömt om. Stort lycka till!