Inreda barnrum | Magzination
Alla har vi varit små och vet att det är lätt att påverkas av grupptryck och kompisars kommentarer. Det kan gälla vilka idoler man dyrkar, vilket mode som gäller för kläderna och såklart även hur man inreder sitt rum. Ibland är det svårt att hänga med i svängarna och barnens snabba byten. Just när du har lärt dig namnet på musikartisten eller märket på den där jackan som det tjatades om, så kommer det nya bud. Det må väl vara hänt, men inredningsstilen i bostaden kan omöjligen skiftas varje vecka. Att skapa ett rum som kan växa och utvecklas tillsammans med barnet är målet. Om ni lyckas hitta en bas som håller en längre tid, behöver det inte vara så komplicerat att addera och dra ifrån detaljer som ger en personlig touch. Hur föreställer du dig att barnet själv skulle vilja inreda sitt barnrum?

Från spjälsäng till basketkorg

Redan innan barnet föds tycker många det är inspirerande att planera för barnkammaren. Utbudet av gulliga tapeter, charmiga textilier och klassiska sängar och vaggor är enormt. Det är inga svårigheter att hitta förebilder på sociala kanaler, i tjusiga inredningsmagasin eller på TV. Naturligtvis finns det en poäng med att anpassa utrustningen till spädbarnet, men det växer rätt fort! Vips, så behövs det istället bokhylla, bordsyta för puzzel och dator eller en spegel för utklädning och sminktester. Tänk i termer av ”att växa i”, som man ofta gör med overaller och kängor.

Dubbla funktioner

Många har delat rum med ett syskon under uppväxten. Det har naturligtvis både för- och nackdelar. Det är nyttigt att lära sig kompromissa och komma överens, men har man väldigt olika intressen, kan det bli konflikter och krockar. En särskild utmaning är det att inreda små barnrum eller sådana delade utrymmen. Ett tips är att satsa på möbler med flera funktioner. Förvaringsmöbler som tål att klättras eller sittas på, sängar som blir kojor eller en bokhylla som delar av rummet är några funktionella lösningar. Att ha en balk i taket för gunga, boxbollar eller rep skapar många roliga alternativ.

Samarbeta med proffs

Kanske har du nått ett läge där du känner att du behöver hjälp? Det är inte alltid så enkelt att hitta en lösning som alla kan leva med. Kontakta en inredningsbyrå som har varit med förr. De hjälper dig hitta sådant som kan hålla över tid. Det som ofta kostar lite mer, som materialen för golv och väggar, och för sängar och andra möbler. De ska gärna vara neutrala och klassiska. Då blir det skoj att smidigt att lägga till färgglada accenter i gardiner, mattor, kuddar och tavlor. Och mera budgetvänligt! Uppmuntra ungarna att hjälpa till att föreslå hur deras personlighet och stil bäst ska markeras.