Allt du behöver veta om dekorationsmåleri-magzination

Om du någon gång hört begreppet dekorationsmåleri och undrat vad det egentligen innebär behöver du inte fundera längre! Nedan följer nämligen en kort förklaring om denna måleriform, hur dess historia har sett ut och hur du ska gå tillväga för att få hjälp med dekorationsmåleri i Stockholm, Västerås eller Malmö. Trevlig läsning!

Vad är dekorationsmåleri?

Dekorationsmåleri är ett detaljrikt arbete som bland annat utförs för att efterlikna utseendet av olika typer av material. Till exempel marmorering där målaren använder en teknik för att imitera olika sorters marmor eller så kallad ådring där man i stället försöker efterlikna utseendet av olika sorters trä. Utöver dessa finns det en mängd andra tekniker som också räknas in i dekorationsmåleriet, vilket gör det till en otroligt bred konstform där målaren själv kan välja att fokusera på specifika områden för att bli så duktig som möjligt. Du kan ofta se utförda arbeten inom dekorationsmåleri i Malmö, Västerås, Stockholm eller andra svenska städer genom att titta på historiska byggnader såsom herrgårdar och slott. Måleriformen är nämligen vanligt förekommande på just äldre hus eftersom det förr var vanligare med lite mer detaljrika måleriarbeten. Det kan dock även återfinnas i modern form i exempelvis trapphus eller som väggmålningar med djur, människor eller andra motiv i kommersiella byggnader.

Dekorationsmåleriets historia

Måleriformen började användas flera århundraden tillbaka i tiden, men i Sverige blev den som störst under slutet av 1800-talet och trenden fortsatte att hålla i sig i några årtionden framåt. När funktionalismen gjorde sitt intåg på 1940-talet började dock dekorationsmåleriet försvinna mer och mer, för att nästan inte efterfrågas alls under 60- och 70-talet. Tack och lov fanns det några duktiga målare som höll liv i och kunde föra vidare teknikerna då man idag har insett värdet av att bibehålla gamla stilar och rusta upp byggnader för att se ut på samma sätt som när de en gång byggdes. Idag kan du anlita företag för dekorationsmåleri i Malmö, Västerås, Stockholm eller var du än bor i Sverige oavsett om du vill måla om trapphusets väggar till att efterlikna marmor eller om du vill göra väntrummet lite roligare med några färgglada sagofigurer.

Hur kan du anlita företag för dekorationsmåleri i Stockholm, Västerås och Malmö?

Behöver du hjälp att utföra dekorationsmåleri i Västerås, Stockholm eller Malmö är det lättast att söka på internet för att hitta ett företag som erbjuder denna typ av tjänst. På måleriföretagens webbplatser kan du läsa mer om vilka arbeten de utför och kanske också få en inblick i deras tidigare projekt. På så sätt är det lätt att få en känsla av deras kunskap och erfarenhet och därmed skapa dig en uppfattning om vad som skulle passa just dig. Kontakta sedan det företag som erbjuder dekorationsmåleri i Västerås, Stockholm eller Malmö som du tror bäst skulle kunna få fram det slutresultat du förväntar dig!