Spiraltrappa | Magzination

Letar du inspiration till en snygg och stabil trappa som inte behöver så mycket utrymme har du kommit helt rätt. Här nedan listas nämligen 5 fördelar med att montera en spiraltrappa i hemmet, antingen inomhus eller utomhus.

En spiraltrappa är precis vad det låter som. En trappa som snurrar sig runt en kraftig pelare och därmed bildar formen av en spiral. Denna konstruktion gör trappan otroligt stabil och utrymmeseffektiv och är därför ett utmärkt val för dig som bor trångt eller som bara är ute efter en trappa med ett modernt och iögonfallande utseende. I och med att trappan inte är byggd i en klassisk rak design erbjuder den lite mindre stegyta i jämförelse med många traditionella trappor. Tänk därför på att utrusta den med stabila handledare och trappräcken för att göra den säker att använda av alla i familjen. Men nu över till en summering av fördelarna!

1. Den tar inte upp onödig plats

Som tidigare nämnt är en spiraltrappa ett populärt val för etagelägenheter eller andra bostäder där det kanske inte alltid finns så mycket utrymme att röra sig på. I och med att trappstegen snurrar sig kring en enda stolpe och leder rakt upp till nästa våning tar den inte upp något mer utrymme än platsen där den står.

2. Den har ett modernt och unikt uttryck

En spiralformad trappa inger ett lite modernare och personligare uttryck än en vanlig rak eller L-formad trappa. Kanske för att de inte är lika vanliga, men kanske också för att de kommer i en mängd olika designer och stilar.

3. Den går att tillverka i flera olika material

Förutom att spiraltrappor finns tillgängliga i mängder av olika designer går de också att tillverka i flera spännande material. En spiraltrappa i trä ger ett lite mer klassiskt och traditionellt utseende, medan en spiraltrappa i stål och med glasräcke skapar ett modernt och iögonfallande uttryck. Ta gärna hjälp av en professionell återförsäljare av spiraltrappor för att ta fram en design och ett material som faller just dig i smaken.

4. Den kan placeras både ute och inne

Dess smarta konstruktion gör att en spiraltrappa passar lika bra inomhus som utomhus. Den används dessutom ofta som utrymningstrappa. Inte bara för att den tar upp mindre plats, utan också för att den spiralformade designen lättare fångar upp fall som ofta kan uppstå vid stressade situationer.

5. Den är prisvärd och enkel att montera

Slutligen är en spiraltrappa ett bra val för dig som är ute efter ett prisvärt alternativ. Många återförsäljare erbjuder förmonterade spiraltrappor, vilket direkt ger dig en överblick av vad priset kommer att bli i slutändan. Något som kan vara svårt när trappan ska specialdesignas och byggas särskilt för ditt hem. I och med att de kommer i smarta kit är de relativt enkla att installera i jämförelse mot många andra trappor. Det gör att du ofta kan utföra jobbet själv, men känner du dig osäker är det såklart bra att ta hjälp av en professionell montör så att du kan säkerställa att det blir gjort på ett korrekt sätt.

Så är ute efter en spiraltrappa i trä, en spiraltrappa i stål eller en utrymningstrappa för företagsfastigheten är det hög tid att kontakta en återförsäljare av kvalitativa trappor. Ett bra ställe att leta är såklart nätet, men kika gärna runt bland nära och kära som har en spiraltrappa i sina hem och be dem om rekommendationer om var du kan hitta den bästa servicen.