Är du intresserad av en Cartier klocka i Stockholm? Lär dig mer om ett av världens lyxigaste klockmärken | Magzination

Cartier är ett av världens mest omtyckta och exklusiva klocktillverkare. De grundades så tidigt som 1847 i Paris och har sedan dess gjort sig kända för sina tidlösa klockor och exklusiva smycken. Om du själv är intresserad av en äkta Cartier kan du hitta flera fina modeller hos Rob Engström.

Grundaren bakom det världsberömda klockföretaget Cartier är ingen mindre än Louis-Francois Cartier. Han grundade företetag under mitten av 1800-talet och det stannade inom familjen i över hundra år. Efter 1964 såldes det vidare. Trots det är företagets bas fortfarande Paris. Vad som utmärker Cartier är deras långa historia av att tillverka och sälja smycken till kungligheter. Kung Edward VII av England sa till exempel ”Smycken för kungar och kung av smycken”. Samma kung beställde 27 stycken tiaror under början av 1900-talet.

Något som verkligen utmärker en Cartier klocka är materialen den är tillverkad av. Ädelstenar och äkta material är typiska inslag för klocktillverkaren. Det ska synas att du bär en äkta Cartier. Genom åren som företaget varit verksamma har de dessutom samarbetat med flera olika leverantörer av urverk. De har gjort klockor med Piguet, leCoultre och Constantin, för att nämna några. De olika urverken älskas av samlare världens över. Om du själv är intresserad av att köpa en Cartier klocka i Stockholm är det alltid bra att besöka en välkänd butik där du kan känna och prova olika klockor för att se vilken du gillar. Här har du även möjlighet att ställa alla dina frågor.

Precis som många andra klocktillverkare har även Cartier sina olika modeller. En av deras mest kända och kanske också mest populära är ”The Santos”. Denna speciella klockmodell utmärker sig med sin kantiga form. Från början tillverkades och designades klockan för piloter, detta var under 1904. Piloterna tyckte inte att de gamla fickuren var tillräckligt praktiska att använda under flygningar, därav den nya Santos-modellen. The Santos är en exklusiv Cartier klocka i Stockholm som du kan hitta hos större klockbutiker. En annan världsberömd klockmodell är ”The Tank”. Precis som namnet antyder har man hittat inspiration till klockan från en stridsvagn. Ovanifrån har klockan samma form som stridsvagnar har om man ser dem ovanifrån. Denna Cartier klocka tillverkades 1917, precis under första världskriget.

Det är något särskilt med att köpa en exklusiv Cartier klocka i Stockholm med sådan historia som varumärket erbjuder. Förutom The Tank och The Santos finns såklart många andra klockmodeller med sin egen berättelse. Varje berättelse tilltalar olika personer. När du besöker en klockförsäljare och har möjlighet att prova klockan runt handleden kommer du märka vilken som tilltalar dig. I huvudstaden finns det många olika klockbutiker, en av de äldsta är Rob Engström. Här kan du jämföra några av världens största klocktillverkare, bland annat testa en Cartier klocka, Rolex, Hublot och Longines. En äkta märkesklocka är något du kommer kunna bära hela livet och låta gå i arv. Du bestämmer själv om du vill ha något som står ut från mängden eller satsa på en mer tidlös modell.