Cinque terre vandring

Det finns idag hur många researrangörer som helst, men få erbjuder både äventyrsresor och vandringsresor för alla människor. Swett är en researrangör som passar alla åldrar, oavsett om du är pensionär, har problem med hälsan eller helt enkelt vill upptäcka världen.

Det är något särskilt med att upptäcka länder till fots. Kanske har du besökt Italien förr men begränsat dig till stora städer och överfyllda stränder? Nu har du verkligen chansen att testa något nytt, att vandra de drygt 10 milen över de Apuanska alperna. Leden är känd och kallas för Cinque Terre, på italienska står det för ”de fem landen”. Den sträcker sig längsmed den populära kuststräckan vid den italienska Rivieran. Små fiskebyar med sina färgglada hus tornar upp sig längst med bergsväggarna och möts av det strålande turkosa havet. Här finns alla möjligheter att få se fantastiska vyer och även njuta av Italiens bästa – maten.

En Cinque Terre vandring går att boka hos flera olika researrangörer. Du kan bland annat åka iväg på en kortare tur som sträcker sig över fem dagar. Här kan du få möjlighet att vandra upp till toppen av Monte Croce. Om du bokar med en arrangör som specialiserar sig på just Cirque Terre vandring med lokal guide kan du få ut mycket mer av resan. Guiden bor oftast i Italien och visar er guldkornen. Vanligtvis finns det även anpassningsmöjligheter för dessa resor. Om du inte orkar vandra hela dagarna kan du exempelvis vänta kvar vid olika platser medan de som vill tar en extratur. Men trots Cinque Terres spektakulära vyer och underbara natur är denna sortens resor inte enbart vandring. Du kommer få njuta av italienarnas gästvänlighet och framförallt deras underbara mat. Förutom att få prova vällagad pasta och pizza erbjuder Italien även kanske världens bästa gelato. Efter en dags vandring kan du föreställa dig hur gott det är att få avnjuta en riktig festmåltid. Boka denna en Cinque Terre vandring med lokal guide så får du ut mycket mer av resan.

En vanlig fråga är vad Cinque Terre vandring pris ligger på. Svaret är varierat beroende på vilken researrangör du väljer. Det baseras på hur många dagar resan är, om flyg och boende ingår samt mat. Researrangörer som bland annat Swett har priser runt cirka 14 000 kronor, då ingår allt du kan tänkas behöva, från transfers i Italien och alla övernattningar till frukost, lunch och middag samt guider. Cinque Terre vandring pris brukar ofta vara väldigt förmånligt med tanke på vad som ingår. Att själv planera och utföra en resa på egen hand kan vara väldigt svårt utan kontakter.

Resor är något du kan njuta av hela livet, så länge du väljer en bra och pålitlig researrangör. Även äldre resenärer kan få ut oerhört mycket av en Cinque Terre vandring. Hitta en bra researrangör med stor trygghet som hjälper dig anpassa resan så den passar dig. Det är verkligen något magiskt med att upptäcka Italiens vackraste natur till fots, något du kan få chansen att göra. Genom att boka en komplett resa med en erfaren arrangör kan du både få utforska bergen runt Rivieran men även den fantastiska nationalparken och mycket mer.